Треньор №1 на България за XX век е кандидат депутат от „ВОЛЯ и НФСБ"


Треньор №1 на България за XX век е кандидат депутат от „ВОЛЯ и НФСБ"
02 Март 2021, Вторник


В листата на Патриотичната коалиция е и първият носител на „Златна обувка" в България - Петър Жеков

Автор: Десант

75-годишният бивш треньор на националния отбор по футбол Димитър Пенев е поредната футболна легенда в листите с кандидати за народни представители на Патриотична коалиция „Воля и НФСБ", след като в понеделник стана ясно, че първият носител на „Златна обувка" в България - Петър Жеков, също ще е част от гражданската квота в листите им.

Селекционерът, при който българският национален отбор стигна до 4-то място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г., в момента е почетен президент на ЦСКА.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията“, изтъкна Веселин Марешки при представянето на Пенев за кандидат-депутат.

Треньор №1 на България за XX век ще бъде шести в листата на коалицията в 23 МИР-София и на същата позиция в листата в 25 МИР-София. Футболната легенда Петър Жеков пък е на девето място в листата в 24 МИР-София.


В категории: Новини , Личности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки