Предстои основен ремонт на Дунав мост


Предстои основен ремонт на Дунав мост
24 Февруари 2021, Сряда


Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на технически проект

Автор: Десант

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на моста над река Дунав (Дунав мост 1) между Русе и Гюргево, който съвпада с първокласния път I-2 Русе – Разград. Дължината на съоръжението на българска територия е 1 км. Срокът за подаване на оферти е до 25 март 2021 г.

Мостът над р. Дунав при Русе е част от общоевропейския транспортен коридор №9 и по него преминава автомобилният трафик от Източна Европа през България към Турция, Гърция и страните от Близкия изток. Изграждан е в периода 1952-1954 г.

Бъдещият изпълнител ще трябва да направи подробно обследване на всички елементи от връхната конструкция и долното строене на съоръжението. Поръчката включва цялостен оглед на състоянието на стоманобетонната конструкция на пътната част на моста, извършване на геодезически измервания и при необходимост на инженерно–геоложки проучвания. Срокът за изпълнение е 180 дни.

Въз основа на изготвения технически проект след това ще се извършат необходимите ремонтни дейности. Готовият технически проект ще определи конкретните ремонтно-възстановителни дейности на съоръжението, прогнозната стойност и срокът за изпълнението им.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки