Ще правят основен ремонт на горски пътища в община Елин Пелин


Ще правят основен ремонт на горски пътища в община Елин Пелин
Снимката е илюстративна. Източник: sinor.bg
24 Февруари 2021, Сряда


Целта на основният ремонт е осигуряване на необходимата носимоспособност на пътната настилка и подобряване организацията на дърводобивния процес

Автор: Десант

Община Елин Пелин обяви обществена поръчка за извършване на основен ремонт на горски пътища в региона.

В обхвата на поръчката са включени участъците от път Нови хан-Габра – м. Мали попов дел – м. Ивако – граница землище Долни Лозен и от пътя Нови хан – Габра – м. Чуките – м. Шаваро – м. Йолова ливада – АМ „Тракия".

Целта на основният ремонт е осигуряване на необходимата носимоспособност на пътната настилка, подобряване на ситуационните елементи в съответствие с действащата нормативна уредба при максимално придържане към съществуващата теоретична пътна ос.

С подобряването на транспортната инфраструктура в горските територии, попадащи на територията на община Елин Пелин, се цели провеждане на горскостопански и ловностопански мероприятия, опазване на горските територии от пожари, охрана на горите и дивеча.

Не на последно място, целта е да се подобри организацията на дърводобивния процес, ритмична експедиция на дървесина от обектите гравитиращи към посочените горски пътища.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 933 371,10 лв. без ДДС, а крайният срок за подаването на заявки за участие в публичното състезание е 17 март. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки