Ръст на новозаразените с коронавирус в Бургас


Ръст на новозаразените с коронавирус в Бургас
23 Февруари 2021, Вторник


В града към днешна дата има разкрити 15 пункта за ваксинация, като единият е денонощен

Автор: Десант

В Бургаска област за пореден ден се отчита ръст на новозаразените. Общият им брой за последните 24 часа е 182-ма, от тях 98 са в Бургас. От днес в областния център са разширени ковид отделенията в болниците и вече са разкрити 325 легла. До вчера те са били 260. Това съобщи по време на сесия на Общинския съвет днес кметът на града Димитър Николов. 

„Все още не е измислено лекарство, но за щастие световната медицина има ваксината – най-ефективното противодействие на вируса.  Към днешна дата сме разкрили 15 пункта за ваксинация, единият е денонощен – в УМБАЛ Бургас, имаме и два мобилни екипа, каза Николов, който е и началник на общинският противоепидемичен щаб.

Николов съобщи, че сред имунизираните в първа и втора фаза 4700 учители и преподаватели, след първата игла са се разболели 7 човека, но те са преминали през заболяването изключително леко.

Лекари от доста време посочват, че дори първата игла ни осигурява защита от най-тежките състояние на заболяването. В същото време днес излезе британско проучване за ефекта от "Астра Зенека", която се използва за масовата ваксинация в Бургас. Резултатите са отлични и гарантират 86 % защита.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки