Продължава обновяването на градската баня в Стрелча


Продължава обновяването на градската баня в Стрелча
22 Февруари 2021, Понеделник


В балнеоложкия комплекс не се ползва студена вода от градския водопровод за разхлаждане на минералната вода

Автор: Десант

Продължава мащабният ремонт на Градската минерална баня в Стрелча с първия етап от изграждането на многофункционален балнеоложки комплекс. 

Община Стрелча обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор на ремонта на покрива, на стойност 7500 лв. без ДДС. 

Общинска минерална баня в Стрелча е част от Общински балнеоложки комплекс- Стрелча, създаден през 2014 г. Сгарата сграда, построена през шестдесетте години на миналия век, бе изцяло реновирана през 2015 г. А през лятото на 2020 г. приключи и основният ремонт на общите къпални отделения, вътрешни басейни, душове и съблекални.

Балнеоложкият комплекс се захранва с минерална вода от три извора на находище Стрелча с температура съответно 33 градуса, 42 градуса и 56 градуса. В комплекса не се ползва студена вода от градския водопровод за разхлаждане на минералната вода. 

Минералната вода от находище Стрелча е една от най-лековитите в България. Лечебно-профилактичните свойства на минералната вода се определят не само от нейната ниска минерализация, но и от  наличието на хидрокарбонати, сулфатни, натриеви и флуорни йони.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки