Представят Черно море и потопа, домовете на розотърговците, убежище на исихазма и „прадедите ни от Сатурн“


Представят Черно море и потопа, домовете на розотърговците, убежище на исихазма и „прадедите ни от Сатурн“
18 Февруари 2021, Четвъртък


Видеопрезентациите на любопитни теми може да се гледат онлайн в Международния ден на екскурзовода - 21 февруари

Автор: Яна Славянска

По повод Международния ден на екскурзовода - 21 февруари, членове на Съюза на екскурзоводите в България (СЕБ) ще представят онлайн видеопрезентации на любопитни теми пред широката общественост.

Презентациите ще бъдат излъчвани във фейсбук страницата на Съюза на екскурзоводите през целия ден на 21 февруари, неделя, а след това ще бъдат поместени във YouTube канала на организацията.

Те ще бъдат напълно безплатни и достъпни за всички. Единственото условие на организаторите е любов и интерес към пътешествията и любопитните факти.

Първата презентация ще бъде в 11 ч. на тема: „България - декор на холивудски филми“. От 12 ч. ще бъдат представени „Домовете на старите розотърговски фамилии в Казанлък - част от архитектурната памет на Града на розите‘‘. Розовото масло носи на България едни от първите златни медали от международни изложения, но в какви домове са живяли хората, които стоят зад този успех?

Другите заглавия на презентациите са: „От египетските пустинници до каньона на Русенски Лом - убежище на исихазма“, „Черно море и Големият потоп“; „Загадъчната Босна - тайните на пирамидите и още загадки от Балканската история". 

Археологът от РИМ-Варна Васил Тенекеджиев ще говори за научните факти, националната отговорност, политическата коректност, „патридиотизмът“, „чалга археологията“ и „прадедите ни от Сатурн“.

Ще научим и с какво още може да впечатли Испания българските туристи. Ще стане ясно и говорят ли баските най-старият език в Европа и какъв е произходът на една от най-загадъчните европейски „нации".

 Презентациите ще могат да се гледат в неделя, 21 февруари, ТУК.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки