Наказаха с глоба в размер на една заплата шефа на горското стопанство в Малко Търново


Наказаха с глоба в размер на една заплата шефа на горското стопанство в Малко Търново
12 Февруари 2021, Петък


Илия Янгьозов пък от своя страна е наказал с мъмрене своя заместник, както и служителят, приел сечище, извършено по варварски начин

Автор: Светлана Николова

На 16 декември м.г. екип на Югоизточното държавно горско предприятие – Сливен е извършил проверка на сечище в близост до граничния пункт Малко Търново. Инспекцията е по сигнал на известния лесовъд Дико Патронов, който се е натъкнал в гората на зловеща картина.

В горския участък е имало отсечени немаркирани дървета, а за сметка на това маркирани са били оставени. Тежката техника, която е влизала да извозва материала, е мачкала безогледно млади дръвчета. Отделно на терена е имало десетки дървета с изпочупени клони. Част от дървесината пък е била зарязана. Гумите на автомобилите са били издълбали коловози в голям периметър около сечището.

Фирмата, която е извършила варварската сеч е „Михнев“ ЕООД, с лицензиран лесовъд Васил Вълчанов. От „Михнев“ обаче няма нито един санкциониран, тъй като сечта е била приета с изготвен констативен протокол от горски служители на Държавно горско стопанство – Малко Търново.

На практика горските са освободили от отговорност извършителите на редица нарушения за Закона за горите, обясниха ни от предприятието в Сливен.

Поради тази причина оттам са наложили глоба в размер на една месечна брутна заплата на директора на ДГС Малко Търново инж. Илия Янгьозов, съобщи за Десант Златка Азманова, началник отдел в Югоизточно държавно горско предприятие – Сливен.

Янгьозов пък от своя страна е наказал с мъмрене своя заместник, както и служителят, приел сечището в безогледния му вид.

Дали е практика в този горски район така да се работи, предстои да видим от резултатите от новата проверка на сечището край природния феномен Докузак, която бе извършена преди дни. Направихме официално запитване до Изпълнителната дирекция по горите, с отговора от която читателите ни ще бъдат уведомени своевременно.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Възмутително
16.04.2024 10:19:31
0
0
Грозно и непрофесионално от страна на автора на публикацията и на самата медия! Снимката която сте използвали за да напишете този поръчков материал е открадната от отразяването на празника на гората в която е участвал, а може би е организирал човека когото оплювате. Как имате желание да отразявате в медията си само поръчки, а хубавото не го виждате?!
https://dgsmalkoturnovo.uidp-sliven.com/novini/-da-se-nauchim-da-obichame-gorata-114
Запознайте се поне с нещо положително направено от този човек!
2
4i40
13.02.2021 11:27:55
0
0
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, ГОРАТА Е НЯМА ВЕЧЕ, ЗА СМЕТКА ЗА ГОЛЕМИТЕ ПАЛАТИ НА ГОРСКИТЕ ОТ КОМИСИОННИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТ 1100 !!!!
1
Димитър
12.02.2021 17:36:51
0
0
Цяла Странжа се сече безогледно от горско стопанство.
Цяла Гърция се топли с Български дърва......
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки