Сборник „Разказ в 10 изречения“ събира творби на млади българчета


Сборник „Разказ в 10 изречения“ събира творби на млади българчета
04 Февруари 2021, Четвъртък


223 младежи от над 60 населени места в страната и чужбина се включиха в литературния конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“

Автор: Десант

Приключи VII-ят национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ на тема „Разказ в 10 изречения“. В престижния конкурс, организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“, участваха 223 млади български творци от над 60 населени места в страната и чужбина.

Авторитетното жури с председател Митко Новков, доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, директор на програма "Христо Ботев" на БНР, автор на 8 книги, литературен критик, медиен наблюдател и преподавател в НБУ, и членове писателите Радослав Гизгинджиев, Иван Тотев и Димитър Стефанов, както и журналистката Невена Праматарова, излъчиха финалистите.

На първо място се класира Мария Радева на 19 години от  Горна Оряховица, второто място е присъдено на Татяна Хаджииванова, 16 г. от София, а трето място заема Славея Семова на 18 години от с. Първомайци.

„Трудно беше. Децата са се справили прекрасно и твърде много от тях пишат като възрастни, преживели какво ли не. Това със сигурност бяха разкази от млади творци, които вече умеят да докосват различни нервни окончания“, сподели своите впечатления от журирането в конкурса Димитър Стефанов.

Освен финалистите са отличени и разказите на още 100 талантливи млади българи от страната и чужбина. Всички избрани творби ще бъдат издадени през май 2021 г. в книгата – сборник „Разказ в 10 изречения“. В него ще бъдат включени разказите на български младежи от САЩ, Германия, Шотландия, България, както и пет на изключително талантливи деца, които не участваха в класирането, тъй като са под допустимата възрастова граница на конкурса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки