Байдън издаде указ американците да носят маски 100 дни


Байдън издаде указ американците да носят маски 100 дни
Снимка: © globallookpress.com
22 Януари 2021, Петък


Всеки, който лети до Съединените щати, вече е длъжен да мине тестване за коронавирус

Автор: Десант

Новият президент на САЩ Джо Байдън подписа указ всички американци да носят маски в продължение на следващите 100 дни. 

Съгласно изпълнителния акт, всички граждани на САЩ, извършващи всякакви пътувания между отделните щати, са задължени да носят маски. При това не е предвидено никакво наказание за неспазването на това изискване. Байдън просто моли американците да си помогнат един на друг заради общата цел, а не поради страх от юридически последствия. 

Покрай носенето на маски, всеки, който лети до Съединените щати, вече е длъжен да мине тестване за коронавирус преди кацане. 

Белият дом обнародва също така и обширен 200-страничен документ, озаглавен „Национална стратегия по регулирането на Ковид-19 и готовност за пандемия", започващ с писмо на президента с обръщение към всички американци. Байдън окачестви днешните си действия като „пълномащабни усилия във военно време" за борба с пандемията, която, както той отбеляза по време на изявлението си до нацията, вече е отнела повече животи на американци, отколкото Втората световна война. 

Междувременно, от изследване, публикувано в сп. PNAS, стана ясно, че учени от университета в Южна Калифорния и Пристънския университет са установили, че заради пандемията от коронавирус средната продължителност на живота в САЩ е намаляла с най-стремителните за последните 40 години темпове. 

През миналата година тя се е снизила с 1,13 години. Това се отнася до средния показател за страната. При отделни групи от населението, като чернокожи и латиноамериканци, спадът е още по-рязък.

Спадът от една година може да изглежда незначителен, но, както съобщава Live Science, това е десетократно повече в сравнение с неотдавна регистрираното намаляване на продължителността на живота в Съединените щати, което бе свързано с нарасналия брой на самоубийствата и предозирането на наркотици.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки