Марияна Николова посети Асенова крепост и Нареченски бани


Марияна Николова посети Асенова крепост и Нареченски бани
Снимка: Община Асеновград
20 Януари 2021, Сряда


Изненадващата й визита бе да провери как се спазват противоепидемичните мерки при обслужването на туристи

Автор: Десант

Министърът на туризма Марияна Николова посети изненадващо обекти и туристически дестинации в община Асеновград. Тя разгледа Асеновата крепост и провери как се спазват противоепидемичните мерки при обслужването на туристи. Нямаше забележки в това отношение и остана очарована от красотата на Родопите.

Николова изненада и кмета на село Нареченски бани Димитър Бакалски. Той й разказа малко исторически данни за населеното място, което е притегателен център за немалко туристи. Нареченски бани е известно с лековитата си минерална вода и двата санаториума за лечение.

Бакалски сподели, че заради мерките, въведени срещу разпространението на пандемията от коронавирус, е намалял туристопотокът, както и този, на хората, които ползват балнео услугите. Към момента в двата санаториума има около 60 души, посочва кметът на селото.

Димитър Бакалски помоли за съдействие министър Марияна Николова по отношение на стопанисването и облагородяването на централния парк, който в момента е под опеката на Министерството на здравеопазването.

Озелененото пространство е с обща площ около 20 декара и не е в добро състояние. В него могат да се срещнат редки дървесни видове. Там е разположен водопитеен павилион с минерална вода, който може да бъде ползван от нуждаещи се за лечение.

Идеята на Бакалски е паркът да стане собственост на Община Асеновград, за да се открие възможността да започнат дейности по възстановяването и облагородяването му.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки