Иззеха над 1500 картини от жилище на Васил Божков (СНИМКИ)


Иззеха над 1500 картини от жилище на Васил Божков (СНИМКИ)
Снимки: Прокуратура на Република България
18 Януари 2021, Понеделник


Сред произведенията на изкуството има творби на Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Автор: Десант

Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство, по което обвиняеми са и лицата Васил Божков и Елена Динева, съобщават от държавното обвинение.

В хода на извършените претърсвания в жилище и други помещения в сграда на сталичния булевард „Васил Левски"№ 79, ползвани от двамата, са иззети 1418 картини и 45 графики.Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР.През 2020 г. от сградата на бул. „Васил Левски" № 79, както и от офис на ул. „Московска" № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, се предоставят снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството - картини и графики.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки