Промени в Изборния кодекс гарантират правото на глас на карантинираните и лежащите в COVID-отделенията


Промени в Изборния кодекс гарантират правото на глас на карантинираните и лежащите в COVID-отделенията
15 Януари 2021, Петък


Законовите провени са изготвени от Обединени патриоти и ГЕРБ

Автор: Десант

Внасяме законови промени, които ще позволят на карантинираните лица и лежащите в COVID-отделенията в болниците да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това съобщи по Радио Фокус зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев.

Предвижда се увеличаване на подвижните урни и мобилните секции, детайлно се указва начинът, по който ще организира това, посочи народният представител.

Промените в Закона за действията и мерките по време на извънредно положение са подписани от „Обединени патриоти“ и ГЕРБ.

По думите на зам.-председателя на НФСБ е взаимствана практиката от 7 европейски и няколко държави, извън ЕС, които вече са организирали и провели избори във време на пандемия.

Борис Ячев беше категоричен, че е недопустимо да се правят сериозни предизборни промени 2 месеца преди вота и това е позицията, която НФСБ отстоява. „Йезуитско е да искаш сериозни промени в изборното законодателство и в същото време да не дадеш никаква техническа възможност за тяхното реализиране. Защото това, което предлага президентът Радев няма как да се случи до 4 април“, коментира зам.-председателят на НФСБ.

Той припомни и промените „Манолова“, направени в последния момент в Изборния кодекс, добавяйки, че българското общество още „бере отровните плодове от тях“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки