Помните ли красивата Андрея, убита жестоко в с. Галиче? Ето каква е съдбата на нейния убиец


Помните ли красивата Андрея, убита жестоко в с. Галиче? Ето каква е съдбата на нейния убиец
13 Януари 2021, Сряда




Автор: Десант

Главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МРВ Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков посетиха днес село Галиче, където разговаряха с кмета Страхил Стоянов и местни жители.



Точно преди една година Иван Гешев посети Галиче във връзка с жестоко убийство на 18-годишната Андрея Асанова, извършено в селото на 11 януари 2020 г. Тогава главният прокурор заяви, че ще бъде направено всичко възможно престъплението да бъде разкрито и извършителят да бъде наказан. 

Тук сме, за  да покажем, че има държава и държавата си върши работата“, каза той.

По време на разговорите днес Иван Гешев посочи, че е постигнато възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен  (за това престъпление Наказателният кодекс предвижда 12 г. затвор).

В началото на ноември 2020 г. подсъдимият Аксел Олеков бе осъден на 18 години затвор с решение на Окръжен съд-Враца, което по-късно влезе в сила. Освен за убийството, Аксел бе признат за виновен за проникване в чуждо жилище и изнасилване.

„Колегите от МВР и Окръжна прокуратура–Враца  си свършиха бързо работата, след една година вече има присъда“, каза Иван Гешев пред жителите на село Галиче.

Главният прокурор заяви, че съвместните действия на прокуратурата и МВР за противодействие на „битовата престъпност“ дават резултати и изрази увереност, че ще осигурят повече спокойствие на жителите на малките населени места.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки