1300 души са посетили Асенова крепост за първите три дни на годината


1300 души са посетили Асенова крепост за първите три дни на годината
11 Януари 2021, Понеделник


За повишаване посещаемостта през новата 2021 г. изиграва роля както постепенното понижаване заболеваемостта от коронавирус, така и вече укрепеният път към обекта

Автор: Десант

Първите посетители за 2021 г. на Асеновата крепост край Асеновград са млада двойка от Хасково. Семейството е посрещнало новата година в родния си град, но на 1 януари двамата влюбени са решили рано да посетят националния паметник на културата. Те пристигнаха на Асеновата крепост още в 09:30 ч. и бяха посрещнати официално и изненадани приятно от служителите на Общинско предприятие "Туризъм". Първите посетители за годината влязоха да разгледат културния паметник безплатно, като бяха съпроводени от аниматор, който им проведе и беседа.

В първия ден на януари Асеновата крепост беше посетена от близо 300 души. През трите почивни дни паметникът на културата се радваше на висок интерес. Общо около  300 туристи разгледаха крепостта за този период. Най-голям брой посетители - 654 - имаше във втория ден от новата година. Приходите за времето от 1 до 3 от входни такси и продажба на сувенири възлизат на 6600 лева, информират от асеновграската общинска администрация.

За цялата 2020 г. посетителите са били общо 63 086 души, а приходите са в размер на 260 000 лева. Броят на хората и стойността на сумата са с около 30% по-малко в сравнение с 2019 г. Като причина за намалелия туристически поток се отчита пандемичната обстановка.

За повишаване посещаемостта през новата 2021 г. изиграва роля както постепенното понижаване заболеваемостта от коронавирус, така и вече укрепеният път към обекта. Пътният участък години наред беше пропаднал заради свлачище и представляваше опасност при преминаване и на моторни превозни средства (МПС), и на туристи. Ремонтът на пътя завърши съвсем наскоро, а средствата в размер на 460 000 лева бяха отпуснати от държавата.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки