Патриотите в Бургас отбелязаха 173 години от рождението на Христо Ботев


Патриотите в Бургас отбелязаха 173 години от рождението на Христо Ботев
06 Януари 2021, Сряда


Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на поета революционер в Морската градина

Автор: Десант

На 6 януари – денят, в който цялата страна отбеляза 173 години от рождението на един от най-великите българи – Христо Ботев, родолюбците от НФСБ отдадоха в Бургас почит на гениалния поет революционер.Пред паметника му в Морската градина венци и цветя поднесоха народният представител от „Национален фронт за спасение на България“ Христиан Митев, областният координатор на НФСБ Антон Стоянов, общинските съветници на родолюбивата партия Милен Ненчев и Боян Дяков, председателят на общинската структура в Камено инж. Иван Кузманов, активисти и симпатизанти, журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант.

"Това е много хубав ден за всички българи, за цяла България. Днес честваме рождението на Христо Ботев – гениален поет и революционер, който ни завещава, че не следва да щадим време и сили, когато това е необходимо, за да дадем нещо на родината си. И смятам, че всички ние от НФСБ следваме този негов светъл пример, безкористно и всеотдайно да работим за интересите на страната и на нашите съграждани", каза Христиан Митев.

"Емоцията ми е много голяма в днешния ден. Считам, че всеки българин трябва да се чувства горд, защото това е една космополитна личност, която се знае не само в България, на Балканите и в Европа, но и по целия свят. Включително и в Китай. В Пекин има паметник на Ботев. Това е оценката на глобалната общност за Христо Ботев. Длъжни сме да пазим неговите завети и най-вече да помним, че „тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“, добави Антон Стоянов.Заради сложната противоепидемична обстановка и от съображения за сигурност, тази година нямаше организирано честване, свързано с конкретен час. Признателни на делото на Ботев бургазлии полагаха цветя и венци пред паметника му през целия ден на 6 януари.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки