„С маска на Дядо Коледа” събира играчки за деца в риск


„С маска на Дядо Коледа” събира играчки за деца в риск
Снимката е илюстративна
04 Декември 2020, Петък


Кампанията е организирана в Казанлък и региона

Автор: Десант

Коледна кампания „С маска на Дядо Коледа” стартира в Казанлък. Инициативата е на млади казанлъчани и Сдружение „Бъдеще за децата“. Тя е в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък и региона, а именно деца със специални потребности, деца от семейства с нисък социален и икономически статус, многодетни семейства, деца настанени в институции и приемни семейства, семейства с риск да изоставят детето си в институция.

Даренията от играчки, ще бъдат разпределени на деца с различен статус; за допълване на играчките в Детската къща в с.Горно Черковище, в директната работа с деца със специфични потребности/увреждания и за обновяване на къта за игри и терапевтична работа в Центъра за социална рехабилитация.

Организаторите посочват, че тяхната цел номер едно е да зарадват децата в региона и община Казанлък с играчи и да изпълнят празниците им с усмивка и добро настроение. А цел номер две е да върнат коледения дух и усмивките по лицата на хората и да заменят лошите статистики с добро настроение и хубави новини.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки