Два пъти повече пари има за спортните клубове и училищата след промените в Закона за хазарта


Два пъти повече пари има за спортните клубове и училищата след промените в Закона за хазарта
27 Ноември 2020, Петък


Това съобщи председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от НФСБ Славчо Атанасов 

Автор: Десант

Два пъти повече пари за спортните клубове, училищата и за младежки дейности има в бюджета за следващата година в сравнение с 2020 г. Това в сериозна степен се дължи на увеличените приходи на „Българския спортен тотализатор“ след ефективните промени в Закона за хазарта, гласувани по предложение на Валери Симеонов и НФСБ.

Това заяви председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от НФСБ Славчо Атанасов пред телевизия „България он ер“.

Парите за спортните клубове нарастват от  6,9 млн.лв. на 13,4 млн.лв. За спортни обекти и съоръжения увеличението е от 3,7 млн. лв. на 7,1 млн. лв., като част от тези средства ще бъдат изразходвани въз основа на съвместна годишна програма за спортни съоръжения в училищата, посочи Атанасов. За програма „Младите в действие“ средствата нарастват от 3,4 млн.лв. на 6,9 млн. лв.

За първи път, в изпълнение на приетите изменения в Закона за хазарта през текущата година,  в бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2021 г. е предвиден трансфер в размер на  3,4 млн.лв. за дейности, финансирани от Национален фонд „Култура“.

Водим война, но тя е с невидим враг, здравната система е пред срив, лекарите изнемогват – затова мерките са наложителни, някои дори – закъснели, коментира ситуацията Славчо Атанасов.

НФСБ ще предложи реални мерки в помощ на затворените бизнеси. Една от тях е 80 % от оборотите на заведенията да могат да се плащат от държавата, посочи Славчо Атанасов.


В категории: Новини , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки