В асеновградското село Леново има нова зона за отдих


В асеновградското село Леново има нова зона за отдих
Снимка: Община Асеновград
26 Ноември 2020, Четвъртък


Проектът е на обща стойност близо 10 000 лева с ДДС и е по идея на кмета на населеното място Борис Ангелов и неговия екип

Автор: Десант

Заместник-кметът на Асеновград инж. Петър Петров и кметът на село Леново Борис Ангелов откриха новоизградена зона за отдих, разположена в центъра на населеното място. Облагородяването на пространство е финансово обезпечено чрез безвъзмездна помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът е реализиран по национална кампания „Чиста околна среда – 2020 г.“.

За изграждането на зоната за отдих са засадени 10 броя паркови дървета от вида кипарис. Поставени са тротоарни плочи и градински бордюри. Монтирани са беседка и пейка с перголи, както и кошчета за отпадъци.

Проектът е на обща стойност близо 10 000 лева с ДДС и е по идея на кмета на Леново Борис Ангелов и неговия екип. Участие в изготвянето на цялостната идея са взели и жители на селото. Те инициираха подписка, с която декларираха, че ще полагат доброволен труд при осъществяване на проектното предложение, както и, че ще полагат грижи за поддръжката на зелените площи занапред.

За да не бъде допуснато замърсяване на зоната за отдих и в цялост района на Леново, управата на селото се е ангажирала да извършва периодични проверки на място. Предвижда се да бъдат поставени предупредителни табели и предприемане на строги административни мерки при установяване на нарушители.

„Очакваме бдителност и ангажираност, от страна на жителите на Леново да следят за чистотата на зоната и да сигнализират при забелязани нарушители“, каза кметът на населеното място.

„Изграждането на тази зона за отдих доказа, че малките населени места имат голям шанс за развитие. Необходимо е само инициативност, както от страна на кметовете, така и от населението, какъвто е случаят тук, в Леново“, посочи на свой ред заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Асеновград инж. Петър Петров.

Благоустроеният терен може да се ползва от хора във всички възрасти. Целта на реализирания проект е да се насочи вниманието на хората към дейностите по опазване на околната среда и промяна на общото отношение към природата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки