Въвеждат от петък по-строги мерки във връзка с коронавируса. Извънредната обстановка се удължава до март догодина


Въвеждат от петък по-строги мерки във връзка с коронавируса. Извънредната обстановка се удължава до март догодина
23 Ноември 2020, Понеделник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Здравният министър проф. Костадин Ангелов. обяви новите мерки, които се въвеждат у нас във връзка с коронавируса. 

Те включват удължаване на обявената извънредна обстановка с 4 месеца - до март 2021 г., както и временно преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли.

Преустановяват се всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конкурси и други развлекателни мероприятия, включително частни тържества.

„Не може да си позволим да губим животите на хората. Сега е времето, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг. Аз няма да бъда министъра, който ще предаде усилията им. Разумът и сърцето ми ми казват, че е нужно да предприемем нови мерки. Днес ги предложих на министър-председателят на България. Предложих тези мерки да влязат от петък, те ще бъдат обсъдени на министерски съвет”, обяви здравният министър.

Главният държавен здравен инспектор представи данни за заболяемостта в страната. Тя  надхвърля 250 на 100 000 души от населението в почти всички държави в Европа. 23 560 случая са регистрирани за миналата седмицата в страната, което е нарастване със 102%. България е на 11 място по заболеваемост в Европа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки