На Луната ще правят мемориал от... човешки мощи


На Луната ще правят мемориал от... човешки мощи
Снимката е илюстративна
23 Ноември 2020, Понеделник


Там ще бъдат пренесени частици от тленните останки на различни именити учени и дори на фантаста Артър Кларк

Автор: Десант

Космически кораб ще се отправи през 2021 г. към Луната с една необичайна цел — да достави на земния спътник човешки останки за създаването на мемориал. 

Фирмата Celestis се кани да организира мисия с названието „Луна 02" (Luna 02) или още „Безметежен полет" (Tranquility flight), която ще се отправи към лунния район, наречен символичво „Езерото на смъртта" (Lacus mortis).



На борда на космическият кораб, който ще изпълни това намерение, ще бъдат пренесени в космоса частици от тленните останки на различни именити учени и дори на фантаста Артър Кларк, автор на легендарната „Космическа одисея". Към Луната ще полетят и мощите на геоложката Марета Уест, която помага да се избере мястото за кацане на първия пилотиран полет до космическия ни спътник. 

Впрочем, за 12,5 хиляди долала всяко простосмъртно частно лице ще може да отправи към сателита частица от свои покойни роднини и близки. Подаването на заявки за участие в този проект обаче вече е приключило.

По думите на ръководителя на компанията Чарлз Чафер, новият проект е всъщност една възможност човешката култура да се разпространи в междузвездното пространство.

Медиите припомнят, че това не е първият път, в който човешки останки се отправят към космоса. А компанията Celestis пък изведе в орбита капсула с праха на кремираната котка Пикачу, умряла от усложнения следствие диабет, както и останките от останките на две кучета, наречени Аполон и Лайка. 




В категории: Новини , Парадокси , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
михайл
27.11.2020 19:55:50
0
0
Това е ...дебилно ..
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки