Нови заместник-министри на здравеопазването


Нови заместник-министри на здравеопазването
20 Ноември 2020, Петък


Вижте кои са те

Автор: Десант

Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Евгени Григоров и Слави Пачалов.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС.

От 2016 г. досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 г. обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 г. досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности.

Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки