Ще правят цялостна консервация и реставрация на Паметника на свободата на Шипка


Ще правят цялостна консервация и реставрация на Паметника на свободата на Шипка
Снимка: Уикипедия
19 Ноември 2020, Четвъртък


Вече е обявена обществена поръчка за изготвяне на проект във фази „Идеен“ и „Работен“

Автор: Десант

Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа" обяви обществена поръчка за изготвяне на конструктивно обследване и пълно архитектурно и фотограметрично заснемане на Паметника на свободата, като се отразят всички елементи от фасадите на културната ценност, както и настъпилите повреди и разрушения, както и всички етапи на необходимите намеси за отстраняването им.

Това включва и изготвяне на проект във фази „Идеен“ и „Работен“ за цялостна консервация и реставрация на Паметника на свободата.

Проектните разработки следва да са съобразени със следните особено важни обстоятелства:

Културното значение на националните паметници в района при връх Шипка, изградени на това историческо място, за отдаване на почит и съпреживяване на епичните събития от времето на Руско-турската Освободителна война от 1877 – 1878 г. в съхранена автентична среда; природните дадености и забележителности в района и тежките климатични условия на връх Шипка.

Предметът на поръчката включва и задължение за изпълнителя да извърши авторския надзор при осъществяване на строително-монтажни работи.

Прогнозната стойност на всички дейности по проекта е 168 000 лева без ДДС. А крайният срок за подаване на оферти е 9 декември. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки