В Испания ще се влиза само с отрицателен PCR тест


В Испания ще се влиза само с отрицателен PCR тест
Снимката е илюстративна
12 Ноември 2020, Четвъртък


Пристигащите в страната по въздух или по море ще се подлагат на температурен контрол

Автор: Десант

Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при влизане в страната за граждани на 65 страни с висок риск на зараза, включително и България. Мярката ще влезе в сила от 23 ноември 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Изискването на испанските власти е да бъде представен отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигането в Испания. Мярката важи при пристигане на летище или пристанище, но няма да засегне пътниците, които преминават сухопътни граници на страната.

Решението се отнася за международни пътници, чиято крайна дестинация е Испания, а не транзитно преминаващи с крайна дестинация друга държава.

Всички пътници са задължени да попълнят и формуляр за здравен контрол преди влизане в Испания. Той може да бъде намерен на следния линк: https://www.spth.gob.es/ или чрез безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е задължен да го съхранява в себе си на хартиен носител.

Пристигащите в Испания по въздух или по море трябва да се подложат на температурен контрол, който ще се извършва рутинно, като границата за допустимата температура е до 37,5 ºC.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки