Мобилна станция ще измерва параметрите на морската вода и на въздуха


Мобилна станция ще измерва  параметрите на морската вода и на въздуха
05 Ноември 2020, Четвъртък


Тя е инсталирана в пристанище Бургас

Автор: Десант

Мобилна автоматична станция за мониторинг в реално време, която измерва параметрите на морската вода и на въздуха, е инсталирана в пристанище Бургас. Специализираното модерно оборудване за наблюдение на състоянието на околната среда е закупено в рамките на проект ECOPORTIL.

„Минаваме през трудни времена – пандемията от Covid-19, но благодарение на всеобщите ни усилия успяхме да се справим с всички предизвикателства“, заяви зам. генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) и ръководител на проекта Александър Александров.

Той представи новото оборудване и софтуер за мониторинг на околната среда, инсталирани в пилотното за проекта пристанище Бургас. Александров презентира и специално разработеното уеб приложение за мониторинг на данните и поддръжка на оборудването.



„ECOPORTIL ни даде голяма възможност да си сътрудничим и да допринесем за развитието на регионите в обхвата на проекта. Оптимист съм и съм сигурен, че ще имаме възможности за по-нататъшно сътрудничество и за реализация на други значими проекти“, категоричен беше проф. Хризостомос Стилиос от Янински университет, Гърция – водещ партньор по проекта.

Целта на ECOPORTIL е да подобри качеството на околната среда на пристанищата и околните крайбрежни зони, като подкрепи тяхната устойчивост чрез прилагане на съвременни методологии и добри практики.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки