„България еър“ ще дезинфекцира самолетите си с ултрамодернaта UV технология


„България еър“ ще дезинфекцира самолетите си с ултрамодернaта UV технология
30 Октомври 2020, Петък


Машината разполага с разтегателни рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали

Автор: Десант

Националният превозвач „България еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV технология за дезинфеция на самолетите си.

От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препaрати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, преди всеки полет помещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) - Honeywell UV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали.

Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа. По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки