В Гърция трябва да се носи маска дори и в колата


В Гърция трябва да се носи маска дори и в колата
27 Октомври 2020, Вторник


Това се отнася за районите с риск 3 и 4. В южната ни съседка е въведена четиристепенна карта за оценка на здравния риск от разпространението на коронавирус

Автор: Десант

Заради затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса в Гърция пътуващите с автомобил в районите от ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено) трябва да носят маски и в колата. Сред областите, за които важи разпореждането, са Атина и Солун, съобщават от МВнР.

Всеки, който наруши правилата, подлежи на глоба от 150 евро.

Мерките включват задължително носене на маска и в такситата - от шофьора и пътниците, както и при пътуване в лек автомобил, освен ако шофьорът не е сам или с него пътуват роднини от първа степен. Задължително е и носенето на предпазна маска в професионалните моторни превозни средства, когато, освен шофьора, има и друг персонал или пътници.

При управление на мотоциклет както водачът, така и пътникът трябва да са с предпазни шлемове (каски), заради което не се изисква поставяне на маска под каската.

За районите от ниво на риск 4 (червено) в един лек автомобил могат да пътуват максимум трима души, а в районите от ниво на риск 3 (оранжево) - четирима.

Припомняме, че в Гърция е въведена четиристепенна карта за оценка на здравния риск от разпространението на коронавирус



Към момента областите, които попадат в оранжевата зона, са Серес, Солун, Атина, Йоанина, Трикала, Лариса и Ливадия, а в червената зона е област Кастория, както и Козани.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg;Consulate.Thessaloniki@mfa.bg.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки