Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи важна апаратура и оборудване


Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи важна апаратура и оборудване
30 Септември 2020, Сряда


Жизнените показатели на всички пациенти вече се следят на един монитор

Автор: Десант

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи нова апаратура и оборудване. То включва над 40 различни апарата и системи. Всички са доставени по проекта на Министерството на здравеопазването ВG16RFOP001-4.001-0001 „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Система за проследяване жизнените показатели на пациентите чрез един пост е една от новите придобивки. Тя предава информацията от мониторите на всички спешни легла на специално обособен сестрински пост. Това улеснява екипа и помага за по-бърза реакция, ако показателите на някой от пациентите се влошат. Досега с такава система разполагаше само Отделението по реанимация.

Доставената апаратура включва още офталмоскопи, отоскопи, преносим комбиниран дефибрилатор, преносими и стационарни респиратори, електрокардиограф, три нови апарата за обдишване тип AMBU, инфузионни помпи. Последните служат за дозиране и подаване на точно количество медикаменти по венозен път. Нова е и системата за затопляне на флуиди, която е много подходяща при кръвопреливане - тя затопля приготвената за преливане кръв до телесна температура.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки