Митничари задържаха контрабандни златни накити за над 90 000 лева


Митничари задържаха контрабандни златни накити за над 90 000 лева
25 Септември 2020, Петък


По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол

Автор: Десант

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 967,67 грама златни накити при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Лесово. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на МП Лесово на 21.09.2020 г. на трасе за входящи леки автомобили, управлявана от шведски гражданин, който е пътувал със семейството си от Турция за Швеция през България. Шофьорът и пътниците са заявили на българския митнически пункт, че нямат нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в две чанти с лични вещи общо 967,67 грама бижутерски изделия от жълт метал -  пръстени, гривни, обеци и др.

Извършената експертиза на изделията е установила, че са изработени от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 93 090 лв.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки