Валентин Касабов попита вътрешния министър какви са тарифите за участие в протестите и откъде идват парите


Валентин Касабов попита вътрешния министър какви са тарифите за участие в протестите и откъде идват парите
24 Септември 2020, Четвъртък


На 2 септември, когато се състоя първото „Велико народно въстание“ е имало съгласувано мероприятие. Имало и друго, организирано в социална мрежа от партия, която е в процес на заличаване

Автор: Десант

Съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов попита вътрешния министър какви са тарифите за участие в протестите срещу правителството и главния прокурор, които продължават повече от 70 дни, съобщава сайтът Флагман.бг.

Христо Терзийски с представители на професионалното ръководство на МВР участва в блиц контрол в ресорната парламентарна комисия.

“Вече е ясно, че голяма част от провокациите - тези, които са изключително агресивни и са насочени срещу полицията, са платени. Кажете какви са тарифите и откъде идват потоците от пари! Чухме главния секретар, който спомена за предварителните производства на отделни хора, но мен ме интересува потоците откъде тръгват“, попита Касабов.

Министър Терзийски обаче се позова на главния секретар на МВР Ивайло Иванов: „По тези досъдебни производства, по които провеждаме разследвания под наблюдението на Софийска районна прокуратура, нямаме право да даваме информация. По оперативните разработки и разследвания при колегите от оперативните служби няма как също да дадем информация.

Има такава, която циркулира и в социалните мрежи за тарифи, хора... но няма как ние да изнесем такава информация и да заставаме категорично и за цени, и за хора, и за време, и за място, и за бой с полицаи, и за интервю пред камера.

Знаете ги и вие – всички можете да ги прочетете и вие тези коментари. Единственото, което мога да кажа, е, че в различни мероприятия се наблюдава различна организираност. Част от мероприятията се заявяват от политически партии за конкретно време и място, заявяват се в Столична община и се провеждат регламентирани протести. С техните организатори сме в непрекъснат контакт и правим организация.“

На 2 септември, когато се състоя първото „Велико народно въстание“ е имало съгласувано мероприятие. Имало и друго, организирано в социална мрежа от партия, която е в процес на заличаване.

Терзийски вероятно имаше предвид партия „Възраждане“. Агресивните действия на нейни представили тогава започнали още от сутринта.

Те можели да са мотивирани партийно или по друг начин.

Валентин Касабов настоя: „От това, което казахте, стана ясно, че има тарифи, които са дадени и вече се действа в ситуацията, в която сме. Идват потоци пари. Можете ли да кажете, че част от парите отиват в политически партии? И може да обявите поне тарифите. Вие ги знаете! И ние ги знаем, но...“

Депутати от БСП призоваха Касабов да каже какви са тарифите, ако в МВР не ги знаят.

Представителят на ОП пък им отвърна да гледат телевизия „Скат“, откъдето можели да ги научат.

Христо Терзийски от своя страна повтори: „Отново казвам – има образувани разследвания, по които има такава информация, но ние няма как да я предоставим на обществено място и по този начин и пред обществото, след като не сме събрали необходимите данни и доказателства“.

А Валентин Касабов заключи: „Т.е. не отричате. Благодаря Ви!“


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки