Националната кампания "Бъди войник" тази година започва от Добрич


Националната кампания "Бъди войник" тази година започва от Добрич
24 Септември 2020, Четвъртък


Събитието съвпада с официалното отбелязване на 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България и влизането на българската войска в добруджанския град


Националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ за 2020 година започва от утре, 25 септември, от Добрич. Събитието съвпада с официалното отбелязване на 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България и влизането на българската войска в добруджанския град.

Жителите и гостите на Добрич ще могат да разгледат от 15.00 ч. на площад „Свобода“ образци въоръжение и техника на Военноморските, Военновъздушните сили и на Сухопътните войски.

Курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ град Велико Търново ще демонстрират бойни умения.

Военнослужещи от Военноморските сили ще запознаят посетителите с възможностите на водолазното оборудване и лодка тип „RHIB”. Военнослужещи от военно формирование 54060-Шумен от състава на Сухопътните войски ще представят  образци на 7,62 мм автомат „Калашников”, 9 мм пистолет „Макаров”, ръчен противотанков гранатомет, 7,62 мм полева картечница „Калашников”, снайперски пушки „MSG” и „Драгунов”, както и камуфлажно облекло нов образец.

С авиационен поздрав над града ще прелетят самолети „Спартан“,  „Пилатус“ PC 9 и L- 39. Посетителите на кампанията „Бъди войник“ ще могат да видят отблизо и  зенитно-ракетните комплекси „Нева“ и „Волхов“, на въоръжение във Военновъздушните сили. Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ ще покажат бойни умения в ръкопашен бой.

Националната информационна кампания „Бъди войник“ се провежда за втора поредна година, за да представи Българската армия пред обществото, да демонстрира авторитета и предимствата на военната професия, възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България. През тази година кампанията ще обхване 17 града в страната. Целта е да се създадат  положителни нагласи сред обществеността и в райони, в които няма традиционно военни формирования и структури на Министерството на отбраната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки