Машинист и помощникът му пострадаха от счупено в джижение стъкло на локомотива


Машинист и помощникът му пострадаха от счупено в джижение стъкло на локомотива
Снимки: БДЖ
18 Септември 2020, Петък


Вижте подробности за инцидента

Автор: Десант

Бързият влак № 8601 от София за Бургас престоя в гара Септември 62 минути поради вандалски счупено челно стъкло на кабината на локомотива. При инцидента са пострадали машиниста и помощник-машиниста в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите, информират от БДЖ.

При разминаване на композицията с бързия влак № 8640 от Стара Загора за София в участъка между Белово и Септември, от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия по другия път бърз влак за Бургас. Следствие на това деяние се стига до счупването на предното стъкло на движещия се локомотив, обслужващ композицията от столицата до морския град. 



„Подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона" - коментират от националния железопътен превозвач.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки