ВАП разпореди проверки заради детето, ударено от ток в Миндя


ВАП разпореди проверки заради детето, ударено от ток в Миндя
Снимка: Архив БГНЕС
15 Септември 2020, Вторник


Става въпрос за мрежите и съоръженията за външно осветление, които са в имоти, явяващи се общинска собственост

Автор: Десант

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно инцидент при който 10-годишни момче е било ударено от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя, община Велико Търново.

ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини по чл.6, ал.3 от Закона за енергетиката (ЗЕ) да осигуряват изграждането, експлоатацията, поддържането и развитието на мрежите и съоръженията за външно осветление на територията на общината за имоти - общинска собственост, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури в страната, да бъдат разпоредени проверки.

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Те ще трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки