„Зеленомислещи“ бургазлийчета ще могат да се включат в пилотен екопроект


„Зеленомислещи“ бургазлийчета ще могат да се включат в пилотен екопроект
Снимката е илюстративна
14 Септември 2020, Понеделник


Участието им ще е безплатно. Вижте подробностите

Автор: Десант

Все повече млади хора не са безразлични към бъдещето на планетата. Как да спасим света от екологична катастрофа, как правилно да опазваме околната среда, как да бъдем по-социално осведомени и как да живеем по-природощадящо вълнува не само учените по света и у нас.

В навечерието на десетгодишнината от създаването си центърът за талантливи деца в Бургас, основан от Фондация „Шанс за децата и природата на България“, подарява на всички „зеленомислещи“ деца и младежи на възраст от 7 до 16 години уникалната възможност да се включат безплатно в пилотния проект ЕкоКлуб „Зелени изследователи“. 

„Живеем на една планета и проблемите й засягат всички ни. С реализирането на този модулен проект си поставяме отговорната задача да подготвим младите хора по въпросите за устойчивото развитие и опазването на околната среда. Целта ни е да насърчим осъзната промяна в поведението на децата и да покажем възможностите за ефективни действия, с които да стимулираме развитието на нови ценности и модел на поведение в отношението към природата" - споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ - основател на Център за млади таланти.



Проектът ще ръководи известният български орнитолог и биолог с дългогодишен опит в научната работа – доц. д-р Светла Далакчиева. Тя има над 40 научни труда, от тях 21 публикувани в България и 19 в чужди научни списания. Участвала е с доклади в 13 национални и международни научни конференции. Работила е по 20 научно-изследователски проекти и 2 образователни проекти. Автор и съавтор е на 8 сценария за науно-популярни филми, реализирани от Канал 1 на БНТ.

През 2010 г. започва работа като главен уредник в Природонаучната експозиция на Регионалния исторически музей - Бургас., а от  2016 г. е преподавател в катедра „Екология и опазване на околната среда“ на Университет „Проф., д-р Асен Златаров“.

Доц. д-р Светла Далакчиева е член на Управителния съвет на Сдружение за опазване Една природа и член на редакционната колегия на изданието „Известия на музеите в Югоисточна България“.

Повече информация за безплатното обучение в проекта вижте ТУК.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки