Министър Николова: Българските туристи спасиха летния сезон


Министър Николова: Българските туристи спасиха летния сезон
Снимка: Милена Стойкова
14 Септември 2020, Понеделник


Над половин милион българи са предпочели да почиват по родното Черноморие

Автор: Десант

Благодаря на българските туристи, които почиваха у нас, които посетиха вътрешността на страната през летния сезон, те го спасиха. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в студиото на Канал 3. Тя изказа признателността си и към бизнеса и местната власт, които продължиха да работят и така подкрепиха отрасъла, който пострада най-тежко от ковид кризата.

Над 550 хиляди български граждани са избрали за почивката си българското Черноморие. За първи път от Министерството на туризма отчитат такова силно присъствие на родни курортисти. 

Интересът към страната ни бе много показателен по време на международното изложение „Отдих 2020“ в Москва, в което България за първи път бе страна партньор и имаше един от най-големите щандове, съобщи Николова, която участва в откриването на голямата международна борса преди броени дни и проведе поредица срещи с ръководители на руския туризъм и представители на бизнеса. Сред тях бе и разговор с ръководителя на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова.

„Убедена съм, че при подновяване на чартърните летателни програми потокът от руски туристи ще се увеличи", каза още туристическият министър.

Тя съобщи още, че ще предложи намаленият ДДС от 9% за сектора да се разшири и запази в бъдеще заради тежките последици от пандемията.

„Сред водещите акценти в маркетинговата ни стратегия е утвърждаването на страната чрез социалните мрежи и директните контакти като четирисезонна дестинация с разнообразни форми на летен, зимен и нишов специализиран туризъм, сред които много търсени са балнео- и СПА, поклонническият, кулинарният и др.", допълни Марияна Николова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки