Три години затвор условно за мъж от Кюстендилско, продавал алкохол и цигари без бандерол


Три години затвор условно за мъж от Кюстендилско, продавал алкохол и цигари без бандерол
10 Септември 2020, Четвъртък


Наложена му е и глоба в размер на 25 343,10 лева

Автор: Янко Крумов

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура - Кюстендил и защитата на подсъдим, обвинен в съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. 

В продължение на близо една календарна година - от  март 2018 г. до февруари 2019 г., в района на община Земен, област Перник, в гр. Кюстендил и в района на община Кюстендил, В.В. разпространявал акцизни стоки без бандерол.

Мъжът продал 2620 кутии цигари от различни търговски марки и 55 литра алкохол – гроздова ракия. Общата им стойност възлиза на 25343,10 лева.

В хода на разследването е било установено, че на 9 март 2019 г., в ползвана от него къща в село в община Кюстендил, и в лек автомобил, подсъдимият държал таблетки „Ривотрил клоназепам“, „Лексилиум бромазепам“, „Диазепам“, „Ксанакс алпразолам“. Въпросните медикаменти са класифицирани като наркотични вещества, за които той нямал разрешение нито за употреба, нито за продажба на територията на България.

Освен това, В.В. незаконно държал в къщата и под навеса акцизни стоки – алкохол и тютюневи изделия, с цел разпространение. Стойността им възлиза на 4047,01 лева. У него били открити и предмети и технически съоръжения, предназначени за изграждане на съоръжение за производство на алкохол.

Подсъдимият В. се е признал за виновен за извършените от него деяния и се е съгласил да му бъде наложено едно общо наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Наложена му е глоба в размер на 25 343,10 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки