Зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите


Зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите
Снимка: bg-schule-saar.de
19 Август 2020, Сряда


Вижте какво съобщи по този повод туристическият министър Марияна Николова

Автор: Десант

Програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в условията на пандемия те биха могли да съчетават много добре училищните и извънкласните форми за подготовка.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на проведената днес работна среща с председателя на Националната асоциация за детски и младежки туризъм Гина Шоева и членове на Управителния съвет на организацията.

На нея бяха коментирани промените в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена, инициирани от институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Предстои текстът да се приеме  от Министерския съвет в най-близко време по съвместно предложение на министъра на туризма и министъра на образованието и науката.

Николова посочи, че при последната среща преди ден с бизнеса в зимните курорти е била подчертана важността на активния отдих на децата сред природата. Мениджърите на хотели са предложили да се обмисли възможността да се комбинират ваканциите между балканските държави, за да се осигури по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони, съобщи още туристическият министър.

Марияна Николова бе категорична, че Министерството на туризма ще подкрепи пред Министерството на образованието и науката идеята на асоциацията да се създаде система от ваучери по 100 лв. за всяко дете за такива пътувания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки