„България еър“ възстановява от 23 август полетите до Тел Авив


„България еър“ възстановява от 23 август полетите до Тел Авив
14 Август 2020, Петък


Това ставна възможно, след като от 16 август правителството на Израел отмени изискването за задължителна карантина за пристигащи от България израелски граждани

Автор: Десант

От 16 август правителството на Израел отменя изискването за задължителна карантина за пристигащи от България израелски граждани. Това бе една от страните, за чиито граждани също няма изискване за поставяне под карантина при пристигане в България, съгласно заповед № РД-01-459 на Министерство на здравеопазването от 11 август. 

След тази новина, националният превозвач „България еър“ обяви, че от 23 август възстановява полетите до Тел Авив. Те ще се изпълняват всяка неделя и четвъртък. 

За всички предприети мерки и указания за вход и преминаване през страната, с които пътуващите до Израел трябва да се запознаят предварително, можете да се информирате от сайта на Министерство на външните работи на Израел.

От националния авиопревозвач припомнят, че „България еър“ не е преустановявала полетите си дори в условията на обявената пандемия от Covid-19.

В периода март – май въведените повсеместни рестрикции наложиха редуциране на честотите на опериране на определени маршрути, други бяха обединени, но авиокомпанията продължи да оперира до почти всичките си дестинации, с изключение на тези, които бяха принудително отменени, поради въведените забрани от съответните държави.

Към момента „България еър“ е възстановила близо 70% от полетната си програма за всички редовни маршрути до Европа и в страната, с което цели да отговори още по-добре на нуждите на своите пътници жза сигурен и безопасен, полет в удобни дни и часове.

В отговор на повишеното търсене, през юли и август националният превозвач планира допълнителни полети до най-предпочитаните трансферни пунктове в Европа – Амстердам и Франкфурт, а също така до Берлин, Цюрих и Атина. През летните месеци полетите до Амстердам в някои дни от седмицата са по два дневно.

Директните полети, които компанията предлага до Атина – изпълнявани от „България еър“, както и в кодшеър с „Егейски авиолинии“, са общо осем седмично,  като с допълнителните през август, с удобно сутрешно разписание и връзки до гръцките острови, се предоставя възможност за дълъг уикенд с тръгване в четвъртък и връщане в понеделник.

Вътрешните полети до Варна се изпълняват три пъти дневно, стартираха и ежедневните сезонни полети до Бургас.

От авиокомпанията ицзтъкват, че „България еър“ е предприела възможно най-високите мерки за хигиена и безопасност на борда на самолетите. Преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа.

Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на „България еър“ са оборудвани и със специални въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99,998% от всички бактерии и вируси. В санитарните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.

В интерес на здравето на пътниците е въведено и правило за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки