Необичайни рецепти със сол представя в Бургас проектът „Твоята храна"


Необичайни рецепти със сол представя в Бургас проектът „Твоята храна"
06 Август 2020, Четвъртък


Вижте подробностите

Автор: Десант

Знае се, че в Европа се изхвърлят близо 100 милиона тона храна годишно. България също разхищенията не са малко - около 670 хил. тона са храните, които отиват на боклука у нас за една година.

В шест европейски страни, сред които и в нашата, се работи по проекта „Твоята храна“, който има амбицията да информира хората за загубите на храна; да обясни как изхвърлянето й е свързано с климатичните промени и да популяризира умения за намаляване на разхищението й в домакинствата.

В рамките на Street Food & Music Festival 2020, който тези дни се провежда в Бургас, работи кулинарна работилница, която на 7 август от 18 ч. ще представи различните лица и вкусове на
солта. В нейната шатра ще бъдат показани добре познати, но и неочаквани приложения на „бялото злато" в кухнята.

С помощта на Елина от Кулинарен клуб АМКО, чиято страст е да комбинира солта в необичайни рецепти, които носят наслада за небцето и използват храната пълноценно, с нейна помощ участниците ще приготвят: солен карамел; божествени фурми с ядки, шоколад и солни кристали; сух домашен зеленчуков бульон; чеснова паста; босилеково песто; бърза туршия със сезонни зеленчуци.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки