Цанко Цанков ще плува 6 часа без прекъсване в петък


Цанко Цанков ще плува 6 часа без прекъсване в петък
05 Август 2020, Сряда


С тази тренировка той се подготвя за 22 август, когато ще се опита да подобри световния рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн

Автор: Десант

Остават броени дни до 22 август, когато бургаският плувец Цанко Цанков ще опита да подобри световния рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн. За тази цел той ще направи една повече от сериозна тренировка в петък, 7 август. Тогава той е планирал да плува 6 часа нонстоп, за да подготви тялото си за предстоящото двойно по-голямо натоварване.

Журналистите са добре дошли да се срещнат и разговарят с Цанко в петък от 09.00 до 09.25 часа на басейн "Флора" в Морската градина на Бургас. Точно в 09.30 той ще влезе във водата за 6-часовата тренировка. После Цанко Цанков ще възстановява до 22 август, подготвяйки се повече психически и с по-леки физически упражнения. 

Досегашният световен рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн принадлежи на Мартин Стрел. Словенецът е изминал за това време 41 200 метра през 1998 година в Женева, Швейцария.

Стартът на Цанко Цанков на 22 август ще започне в 07.30, а финалът ще е в 19.30 часа. Входът е свободен, а спортното събитие се организира с подкрепата на Община Бургас.


В категории: Спортен дух , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки