МВР: Блокирането на магистрала „Марица" е незаконно


МВР: Блокирането на магистрала „Марица" е незаконно
05 Август 2020, Сряда


Нарушени са поне 5 закона. Случаят е предаден на прокуратурата

Автор: Десант

Блокирането на магистрала „Марица" е било незаконно. Нарушени са 5 закона, сред които и законът за МВР заради отправяне на заплахи срещу полицаи и неизпълнени полицейски разпореждания, заявиха от МВР.

"По време на мероприятието полицаите бяха грубо провокирани да използват физическа сила и помощни средства спрямо хората, които бяха там. Полицаите бяха и заплашвани, че граждани ще се върнат за тях", обясни провокациите  директорът на ОДМВР - Хасково Ангел Цанков.

Затова всички лица, участващи в действието по блокиране на "Марица", ще бъдат санкционирани, а случаят е предаден на прокуратурата.

Протестът е нарушил безопасността на движението, правото на свободно придвижване, един сигнал от шофьор е предаден на телефон 112.

По време на блокадата на пътя към Турция е възникнало напрежение между протестиращ и шофьор, за който има преписка.

„Полицейските служители бяха грубо провокирани към употреба на сила, но благодарение на професионалното им поведение такава не бе използвана. Пътят бе освободен и хората се възползваха от правото си на свободно предвижване. Полицаите бяха заплашвани, че граждани ще се върнат за тях. Това по никакъв начин не оказа въздействие на действията от тяхна страна", допълни Цанков.

40 са били протестиращите, начело с адвоката от "Отровното трио" Николай Хаджигенов, които блокираха снощи магистрала "Марица" към Капитан Андреево. ​Да пазят реда са били изпратени 70 полицаи от Пловдив и Кърджали. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки