Майките на деца с увреждания този път са разединени


Майките на деца с увреждания този път са разединени
Снимка: bTV
04 Август 2020, Вторник


Някои техни сдружения работят добре с държавата и системата не ги убива, но има и организации, които искат оставка на правителството

Автор: Десант

Майките на деца с увреждания и сдруженията им вече са категорично разделени. В сегашните протести се оказа, че има техни сдружения, които работят добре с държавата и системата не ги убива, но има и други организации, които искат оставка на правителството.

Тотално разединените майки влязоха в лют спорв в ефира  bTV - от една страна, за присвояване на каузи, от друга - за получаване на пари.

Владислава Цолова, председател на сдружение "Аутизъм днес" обяви, че държавата работи в тяхна полза и вече са изградени центрове за деца и има концерти за информираност на обществото. Така, това сдружение е плътно при социалния министър Деница Сачева и политиката на правителството.

Цолова твърди, че досега те са срещнали подкрепа на всички нива, а затварянето на парламента - значело, че добрите политики за децата ще спрат.

От своя страна, Вера Иванова от инициативата „Системата ни убива" каза, че нещата не стават с концерти. Тя обвини събеседничката си, че е доставчик на социални услуги и че е финансирана от социалното министерство, като помага само на определени деца, докато „Системата ни убива", е успяла да помогне на 800 000 хора с увреждания.

Отвръщайки на удара, Цолова попита кой е дал буса на майките да стигнат до Орлов мост и кой й го е дарил.

„Цяла България знае колко е лошо да си доставчик на социална услуга", каза Вера Иванова и попита в прав текст колко пари получава от държавата и АСП ли финансира организацията.

Цолова й отговори, че това е работа, а те „летели по площадите".

Вера Иванова пък отвърна, че благодарение на техните протести била се увеличила  финансовата подкрепа за 800 000 хора с увреждания.

Социалният министър Деница Сачева определи новите протести на майките на деца с увреждания като политика и обяви, че парите за този сектор са увеличени 4 пъти за последните години.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки