Правителството ще подкрепи животновъдите с над 80 милиона лева


Правителството ще подкрепи животновъдите с над 80 милиона лева
Снимката е илюстративна
03 Август 2020, Понеделник


По думите на премиера Бойко Борисов, в момента се обмисля подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите

Автор: Десант

Общо 82,5 милиона лева ще даде правителството в подкрепа за сектор „Животновъдство“. Това стана ясно сред среща на хората от бранша с премиера Бойко Борисов и ​министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.
.

Снимка: Пресцентър на МС

Чрез Министерския съвет ще бъдат осигурени 56,5 милиона лева. Помощта е за подобряване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили кредитите си и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID 19. За тези пари ще бъде поискана нотификация от ЕК.

В рамките на разговора премиерът Борисов добави, че са осигурени също 26 милиона лева за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби заради сушата.

Министър-председателят подчерта, че в момента се обмисля подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

„Сушата е по цяла Европа. Виждате там реколтата никога не е била толкова малка. Затова се учудвам на тези, които вместо толкова настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват“, каза министър-председателят.

По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от „Фонд Земеделие“ въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки