Опасна хранителна добавка за отслабване се разпространява чрез електронна търговия


Опасна хранителна добавка за отслабване се разпространява чрез електронна търговия
31 Юли 2020, Петък


В нея е вложено вещество, което може да причини сериозни сърдечни проблеми. Вижте подробностите 

Автор: Десант

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване „Clinic K Clinical weight-loss formula”. Тя съдържа веществото сибутрамин, което е забранено за влагане в такива и е потенциално опасно за здравето на потребителите. 

Забрана за използването му е наложена от Европейската агенция по лекарствата още през 2010 г., защото може да причини инфаркт на миокарда, тахикардия, хипертония и сърдечен арест.

Към момента няма данни за наличието на тази добавка по аптеките в България. Продуктът обаче се разпространява чрез електронна търговия и социални медийни платформи и може да бъде закупена от други страни.

Затова от БАБХ апелира гражданите за изострено внимание при покупката на подобни продукти през интернет. Особено важно е да се прегледа добре какво е съдържанието на хранителната добавка.

При съмнение за наличие на вещество, която носи риск за здравето, гражданите могат да подават сигнали към Агенцията по храните на горещия телефон 0700 122 99 или през онлайн платформата на сайта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки