Музика и история - две в едно в Созопол


Музика и история - две в едно в Созопол
30 Юли 2020, Четвъртък


За първи път участници от майсторските класове по творческо писане и виолончело ще представят своите творби и ще озвучат Стария Созопол, града с хилядолетна история

Автор: Десант

През туристическия сезон „Лято `2020”, „Музеен център” Созопол поставя началото на нов проект, свързан с развитието на културния туризъм в Община Созопол. Инициативата под надслов „Изкуството в древността” включва поредица от изложби, представящи първокласни експонати от фондовете на археологическия музей.

На 30 юли, 17,30 ч. в залите на Експозиция „Старият Созопол” на ул. „Кирил и Методий” № 29, кметът Тихомир Янакиев ще открие археологическата изложба „Малка антична пластика V – III век пр. Хр.”.

В нея са включени около 160 артефакта, групирани в отделни тематични модули. Подробности за изложбата можете да прочетете ТУК

В четвъртък и петък Лятната академия на изкуствата ще слее в едно история и култура. За първи път участници от майсторските класове по творческо писане и виолончело ще представят своите творби и ще озвучат Стария Созопол, града с хилядолетна история.

Звуците на класическата музика ще раздвижат и запълнят атмосферата с вдъхновение и обаяние.

Концертите ще се проведат на открито - археологически разкопки до храм "Св.Георги Победоносец" и Арт галерия "Ласкариди": 

30 юли, от 20,00 ч. - Заключително събитие на участниците в майсторски клас по творческо писане при Вяра Николова.

31 юли, от 19,30 ч. - Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по виолончело при проф. Анатоли Кръстев




В категории: Общини , История , Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Лиахим Вечнуг
31.07.2020 15:27:36
0
0
Какви "класове по творческо писане"? Доколкото знам, господин Георги Господинов е бил лектор в Созопол на такива "отделения от началното училище" за гении, сиреч първокласници!? Просветете мене, Неразумният, кои и какви класове на съвременни "учители" са посещавали нашите класици! И кой кои университети е завършил? Неслучайно Максим Горкий пише "Моите университети"! А Иван Динков споделя: "За да пишеш проза, иска се биография!" Друг е въпросът кой какво разбира под понятието "биография". Най-голямият университет е Живота!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки