Сладоледено градче ще привлича уикенд туристи в Бургас


Сладоледено градче ще привлича уикенд туристи в Бургас
Снимката е илюстративна
28 Юли 2020, Вторник


Само там ще може да се опита ледено изкушение от черен сладолед от манастирско кисело мляко с активен въглен и лайм

Автор: Десант

В сладоледено градче ще се превърне зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас за предстоящия Сладоледен фестивал. Райското кътче за всички любители на леденото изкушение може да се посети от 30 юли до 2 август 2020 г.

Посетителите ще открият там най-вкусните, интересни и екзотични сладоледи - огромно богатство от вкусове, аромати и цветове, произведени в България и цял свят.

Организаторите от Община Бургас и Министерството на  труда и социалната политика са се погрижили за атрактивна фестивална програма с много игри, дегустации, демонстрационни работилнички за сладолед с майстор-готвачи.

Сладоледеното градче ще бъде официално открито в четвъртък следобед. На 31 юли привечер един от най-интересните професионални кулинари у нас, участник в "Master Chef", шеф Николай Попов, ще приготви на място феерия от сладоледени изкушения.

В рамките на няколко часа той ще презентира как се приготвя класическа рецепта за сладолед с бургундска ванилия, изкушение от черен сладолед от манастирско кисело мляко с активен въглен и лайм, като част от гурме десерт под формата на тарталета с мус от бял шоколад, горски плодове и пудра от малини.

За децата ще има приготвен на място специален комплимент от домашни фунийки със сорбе от къпина, а за възрастните диня с българско краве сирене, като динята ще бъде инфузирана с алкохолно питие.

Фестивалът на сладоледа се осъществява в рамките на Сладоледения уикенд - част от програмата за тематични уикенди в Бургас. Вижте програмата ТУК.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки