Марияна Николова: Имаме нужда от агресивна реклама


Марияна Николова: Имаме нужда от агресивна реклама
28 Юли 2020, Вторник


Трябва да покажем сърцето на България - манастирите, културните ни паметници и историческото ни наследство, казва новият министър на туризма

Автор: Десант

Имаме нужда от агресивна реклама, трябва да покажем сърцето на България - манастирите, културните ни паметници и историческото ни наследство. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в интервю за предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

„СПА туризмът е приоритетен и трябва да бъде такъв за нас като туристическа дестинация. Германските туристи имат възможност да ползват пакети и да правят рекреация и възстановяване в нашите курорти. Очакваме първите германски туристи да дойдат в средата на септември и началото на октомври в нашите морски курорти. Вече имах среща със СПА бранша в курорта Св. св. Константин и Елена и имаме очаквания за сериозен интерес от немска страна“, заяви Николова.

„Туризмът е истинската реклама за една страна. Конгресният и конферентният туризъм е доста подпомагащ в тези условия, но предвид санитарните мерки в настоящия момент все още нямаме засилване на този туризъм, но очакваме засилване, ако всичко е наред, есента в по-големите хотели в курортите.

Трябва да говорим за България като за туристическа дестинация за 4 сезона. Не можем да говорим само за морето. Говорим за целогодишен туризъм. Той ще покрие този конферентен и конгресен туризъм, включително и в големите курорти по морето“, добави тя.

„Предстоят ми срещи с бранша, на която е бъдат обсъждани възможностите за зимен туристически сезон. Много от курортите предлагат такъв тип туризъм. С програмата за чартърните полети очакваме да дойдат повече туристи“, каза още министърът.

„Мярката 60/40, по която са предвидени 50 млн. лв. за социални дейности и въобще за туристическия бранш, а за нас е 80/20, е много важна. Имаме амбицията тази мярка да продължи до края на годината, включително ако се наложи, да бъде продължена до 1 май 2021 г. Това е въпрос на разчети и бюджет и трябва да видим как ще стартираме зимния туристически сезон“, посочи тя.

По думите ѝ трябва инвестиция в обучението и специализацията на персонала. Според нея трябва да се направи и национално меню за ресторантите и заведенията, които да го предлагат, за да може всеки турист да види кои са националните ястия.

„България е безопасна и здравословна. Това е най-важното. Имаме чудесна природа. Трябва да повишим нивото на туристическия продукт и да станем повисокоплатена услуга, която ние можем да предложим“, допълни Николова.

„Без реклама обаче нищо не се получава. България вече се рекламира по CNN, BBS, National Geographic“, допълни Марияна Николова.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки