Луксозни палати на кръга „Капитал“ спират достъп до морето в Созопол


Луксозни палати на кръга „Капитал“ спират достъп до морето в Созопол
23 Юли 2020, Четвъртък


Върховна административна прокуратура констатира множество нарушения при изграждането и експлоатирането на десетки обекти по Южното Черноморие. Една от проверяваните сгради се оказа луксозното имение на Иво Прокопиев в Созопол

Автор: Светлана Николова

В местността „Буджака“ прокурорската проверка е установила наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали.



Да се стигне до морето е възможно единствено по тясна, стръмна пътека, която е опасна за преминаващите през нея граждани, които искат да се доберат до малкия плаж под именията.
Едното от тях се оказа собственост на бизнесмена Иво Прокопиев.



Прокопиев е издател на медиите „Дневник“ и „Капитал“, които с публикации уж бранят природата и често дават трибуна на зелени, представящи се за екозащитници.

Тези същите медии с особен интерес следяха и драматичната поява на Христо Иванов в бургаския парк „Росенец“, където се намира един от сараите на Ахмед Доган.



Запознати в Созопол с делата на Прокопиев и приближените му предлагат следващото голямо плажуване на протестърите да е на „Германката“ в местността „Буджака“, където се намират имотите на бизнесмена. Още повече за тях Върховна административна прокуратура вече е образували отделни прокурорски преписки.



В съседство на палата на Прокопиев се намира друга луксозна сграда, известна като „хасиендата“ на Филип Харманджиев, негов бивш съдружник и един от създателите на „Дневник“. Високите заграждения на двете имения са отцепили носа, по почина на Ахмед Доган на нос „Чукалята“. 



Още един „герой“ с обратен знак от кръга „Капитал“ бе обект на прокурорска проверка за подобни нарушения. Става дума за подчинения на Прокопиев журналист Йово Николов, който пък бетонира миден плаж край Созопол, унищожи скалите на далян „Чайка“ и препречи достъпа на рибарите до него.

По всички горещи теми сме направили официално запитване до РИОСВ – Бургас и РДНСК. Отговорът на държавните институции очаквайте в следващ репортаж.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки