Иманяр се изгуби в Стара планина. Спасителите го търсят още


Иманяр се изгуби в Стара планина. Спасителите го търсят още
Снимката е илюстративна. Източник: shtaparov.blog.bg
23 Юли 2020, Четвъртък


Издирват го три екипа. Инцидентите с туристи зачестяват

Автор: Десант

Три екипа на ПСС издирват изгубен иманяр в Стара планина. Планинските спасители са реализирали общо две спасителни акции през денонощието, съобщиха от ПСС, предаде Bulgaria ON AIR.

Вчера е започнала акцията за издирване на загубилия се в Стара планина търсач на старини. Сигналът е подаден вчера в ранния следобед. Издирването е продължило до полунощ. Днес в 8 ч. акцията е подновена и търсенето му продължава.

Вчера са се включили екипи на спасителната служба от Троян, а днес ще включват и екипи от Ловеч. Теренът е труден и неприятен, което затруднява още повече търсенето.

Спасителните екипи знаят самоличността на изгубилия се. Вчера са работили на терен два екипа, а днес са три, предава „Фокус".

Вчера е имало и друг инцидент, свързан със счупен крак на хижа „Рай". Спасители от Калофер и Карлово са свалили туриста. Акцията е приключила около полунощ.

Днес е имало още една спасителна акция. Рано тази сутрин в местността Паниците е имало жена с изкълчен крак. Екипите на ПСС са оказали съдействие и жената вече е изведена от планината.

Преди два дни спасителите оказаха помощ на пострадала при слизане от Водния чал към хижа „Рибни езера" туристка, приютила се в хотела на Рилския манастир. Те прегледали пострадалата и имобилизирали увредената става, с уговорката на сутринта да бъде транспортирана за преглед в болница.

Спасители от планинската служба в Сопот и Карлово пък са помогнали на 20 юли на туристка от Габрово със счупена подбедрица.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки