Деца играя на театър, влизат в ролята на пеликан, бракониер и куче


Деца играя на театър, влизат в ролята на пеликан, бракониер и куче
21 Юли 2020, Вторник


Мястото на действието е Атанасовското езеро край Бургас

Автор: Десант

Екипът на проект „Лагуната на живота“ кани бургаските деца да станат актьори, но не какви да е, а да влязат в ролята на саблеклюн, къдроглав пеликан, лятно бърне, лопатарка, фламинго, кучета и чакали, бракониер и доброволци.

Под вещите напътствия на куклената актриса Неделина Роселинова и в рамките на час и половина малките участници ще се подготвят и представят импровизации по пиесата написана от Александър Маринов-Санчо, специално за Атанасовско езеро.

Търсят се деца, които имат желание да се превъплътят в обитателите на езерото и да се забавляват на сцената на симБиотично!

„Няма нужда от специална подготовка на малките артисти, но ако решите да се присъедините ще станете участници в нетрадиционен спектакъл на открито, поставян само веднъж преди няколко години от колегите от БДЗП чрез децата от ДЮН и Талантино. Ще вземем всички мерки за дезинфекция, дистанция и дисциплина.“ – споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.

Костюмите и декорите за пиесата „Да опазим Бургаските езера“, които ще използват децата са изработени от Борислава Симова и Мара Ибришимова.

Театърът се реализира благодарение на финансовата подкрепа на MedWet за малки инициативи, посветени на Световния ден на влажните зони' 2020.

От БФБ се надяват през новата учебна година всички бургаски училища, които проявят интерес да могат да се възползват от декорите и костюмите и да реализират пиесата (заради пандемията всичко бе блокирано по-рано), за да се фокусира вниманието на най-младите върху проблемите на влажните зони.

Входът е свободен. Събитието ще се проведе на 23 юли (четвъртък) от 18.30 часа.

До СимБиотично се стига по няколко начина:

- с велосипед (от Морската градина, през велоалеята покрай морето и езерото, точно преди бялото кафене);
пеша (пак оттам или директно по морския бряг);
- с електромобилчетата, които свързват Солниците с паркинга на Капани в Морската градина (цена 1,50 лв. в посока, движат се на 20-тина минути);
- с автомобил (от града в посока кв. Сарафово - на детелината разклона вдясно за Солниците) до общинския паркинг.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки