Ще ремонтират пасарелката и парапетите на вълнолома във Варна


Ще ремонтират пасарелката и парапетите на вълнолома във Варна
Снимка: Булфото
21 Юли 2020, Вторник


Вижте подробности за обществената поръчка

Автор: Десант

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура" обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на възстановяване и ремонт на пасарелка и парапети по вълнолома във Варна.

Пасарелката се намира на пристанищен терминал Варна – изток и свързва варненската Морска гара с вълнолома. Състойнието й от години е много лошо – настилката е силно амортизирана, установени са множество пукнатини и участъци с липсващо бетоново покритие върху стоманобетоновата конструкция на съоръжението, като по този начин се е оголила армировката, в следствие на което е корозирала и е с намалено напречно сечение.

Парапетът е силно корозирал, на места липсва и не изпълнява предназначението си. Съгласно обществената поръчка той ще бъде демонтиран и заменен от парапет от неръждаема стомана.

Мозайката по пешеходната пасарелка и съществуващата каменна облицовка на стъпалата също ще се премахнат, а вместо тях ще се положи термолющен сив гранит. Предстои също възстановяване и усилване на стоманобетонови греди и стоманобетонови полета.

Срокът за изпълнение на предвидените в откритата процедура дейности е не повече от 120 календарни дни след подписването на договора с изпълнителя. Прогнозната стойност е 200 000 лв. без ДДС.
Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 31 август.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки